Gravsten i natursten

Vi hjälper dig att köpa gravsten i natursten till marknadens lägsta pris. Vårt utbud inkluderar flera olika modeller av fina gravstenar i skandinavisk natursten.

Att köpa gravsten

Letar du efter en vacker gravsten i natursten? Här presenterar vi våra gravstensmodeller som tillverkas enligt dina önskemål. Här kan du se olika förslag på utformanden av fina gravstenar, förhoppningsvis känns någon rätt för att hedra minnet. Du kan välja granitsort, modell, typsnitt, dekor och mycket mer.

Det är många val som ska göras och vår personal här på Göinge Sten har många års erfarenhet av detta. Därför får du gärna höra av dig så gör vi valen inför att köpa gravsten så enkla som möjligt. Läs mer om utformningen här.

Fina gravstenar i natursten att köpa hos Göinge sten
Stäng filter
Pris
Typ av gravsten
Utformning

Visar alla 93 resultat

Anpassad eller färdig gravsten i natursten

Vårt utbud av fina gravstenar är stort för att du ska ha möjlighet att göra de val du önskar. Tack vare vårt arbete med stenförädling kan vi erbjuda både helt anpassade och färdiga gravstenar. Med andra ord är det helt upp till dig hur mycket du vill påverka och välja inför köpet. Vi kan hjälpa dig att ge råd kring färg, modell, vilket motiv som kan passa och mer därtill. Vi finns här för att hjälpa dig att köpa gravsten!

Köpa gravsten i natursten — flera fina gravstenar tillverkas här

Liggande gravsten

En liggande gravsten lägger man oftast på en urnlund eller framför en stående gravsten vid en familjegrav. Dessutom är det ett fint komplement till en befintlig gravsten. Fördelarna med en liggande sten är att den aldrig behöver säkras för att den ska stå stadigt. Vidare kommer en liggande gravsten aldrig att sätta sig eller sjunka och luta. Därav medför det inga extra kostnader för ommontering. En liggande gravsten är ett modernt val som är lätthanterligt.

Stående gravsten

En stående gravsten kan antingen vara bred eller hög. Därför väljer man oftast en stående gravsten vid en familjegrav eller vid en kistbegravning. I jämförelse med en liggande gravsten så sker monteringen av den stående gravstenen med en specialtillverkad underjordisk leca sockel, eller via rostfria markspjut. Sammanfattningsvis är en stående gravsten ett pampigt traditionellt val som kräver lite mer monteringsarbete.