Granit av högsta kvalitet

Göinge Sten är specialiserade på tillverkning och behandling av granitsten i flertalet former. Vi erbjuder bland annat granitplattor och granit till mur och trädgård. Dessutom har vi möjlighet att skräddarsy produkter åt dig.

Lång erfarenhet av tillverkning och behandling av svensk granit

Granit är en sorts natursten och används till bland annat gravstenar, gatsten, granitstolpar, granitplattor och mycket mer. Dessutom är det värt att nämna att vi på Göinge Sten har lång erfarenhet av både tillverkning och behandling av granitsten i olika sorter, vilket gör oss till en ledande aktör i branschen. Med det sagt — du kan helt lita på vår omfattande kunskap inom granitsten! Utöver det är vi stolta över att erbjuda ett brett utbud för att möta dina specifika behov.

Lång erfarenhet av tillverkning och behandling av svensk granit

Vårt sortiment av granitsten

Granit från Göinge Sten finns i många olika färger. Så, vilken färg är du ute efter? Kanske en mix av flera?

Bjärlöv granit

Bjärlövs granit

Råhuggen

Bodafors granit

Råhuggen

Gatsten i Ballingstorpsgranit

Grå Nolby

Råhuggen

Vanga granitplattor i form av gatsten

Vånga granit

Råhuggen

Hallands granit

Råhuggen

Kulla granit

Råhuggen

Mahogany granit

Råhuggen

Röd Bohus granit

Råhuggen

Stören granit

Råhuggen

Svart Diabas granit

Råhuggen

Så bearbetar vi granitsten på Göinge Sten

Det finns många sätt att behandla och bearbeta granitsten på. Med det sagt, här kommer en beskrivning av hur vi går tillväga:

Råkilad

Rå kilad granitsten har den naturligt varierade och knöliga ytstruktur som uppkommer när stenblocken kilas isär. Därmed ger det ett rustikt intryck som passar bra i miljöer där man vill uppnå en naturnära känsla. Rå kilad granit används ofta för exempelvis trappor,  i mur och stolpar i trädgårdsmiljöer. Rå kilad granit passar in i de flesta miljöer.

Tumlad

Tumlad granitsten får en yta som efterliknar naturlig antik rundhet och används därmed ofta till gatsten som efterliknar begagnad gatsten. Det vill säga att den blir inte så kantig som den rå huggna gatstenen. Tänk dig dom gamla rustika torgen där stenen fått slita till sig under generationer.

Flammad

Flammad granitsten är sågad, vilket gör det möjligt att hålla måtten bättre. Efter sågningen Flammas ytan upp av en mycket varm låga som sedan ger en sträv yta. Därav ger flammad granitsten ett bra halkskydd och passar bra för exempelvis granittrappor, granithällar och sågad och flammad gatsten.

Krysshamrad

Krysshamrad granitsten har bearbetats med tryckluftshammare för att uppnå en knottrig ytstruktur, det vill säga att granitplattor med denna behandling ser lite krossade ut. Därför utgör materialet ett bra halkskydd som lämpar sig för granittrappor, granithällar och sågad och krysshamrad gatsten.

Polerad

Polerad granitsten får en helt slät och blank yta som är extremt tålig både inomhus och utomhus. Med det sagt så kräver den inte något som helst underhåll. Den används därför ofta till fasader, golv inomhus eller bänkskivor, fönsterbänkar, gravstenar och mycket mer när ett exklusivt intryck eftersträvas.

Blästrad

Blästrad granitsten får en väldigt jämn yta som är matt. Dessutom gör detta att ytan blir mer porös Detta gör att den lämpar sig väl för många olika ändamål inom produktionen. För att uppnå detta resultat sprutas sand i hög hastighet mot materialet med hjälp av tryckluft.