Gatsten av svensk granit

Göinge sten har landets största lager av gatsten. Köp marksten av svensk granit i hög kvalitet på den sten du lägger i ditt projekt.

Stort utbud av marksten i granit

Svensk gatsten är väldigt fint att lägga i olika miljöer, då den är en otroligt hållbar marksten av granit som håller flera generationer framöver. Svensk granit är en exklusiv sten att smycka trädgården med då den är tidlös, vacker och faktiskt ökar värdet på din fastighet.

Hos Göinge Sten har vi lång erfarenhet inom tillverkning av klassisk gatsten i granit. Vi skräddarsyr era lösningar när det gäller både yta och mått. För dessa stensorter har vi direkt leverans. Ta gärna kontakt med oss för konsultation!

Vi har det största lagret av gatsten i Sverige och därför kan vi leverera snabbt och med jämna färger.

Stort utbud av marksten i granit

Vårt sortiment av granitsten

Granit från Göinge Sten finns i många olika färger. Så, vilken färg är du ute efter? Kanske en mix av flera?

Bjärlöv granit

Bjärlövs granit

Råhuggen

Bodafors granit

Råhuggen

Gatsten i Ballingstorpsgranit

Grå Nolby

Råhuggen

Vanga granitplattor i form av gatsten

Vånga granit

Råhuggen

Hallands granit

Råhuggen

Kulla granit

Råhuggen

Mahogany granit

Råhuggen

Röd Bohus granit

Råhuggen

Stören granit

Råhuggen

Svart Diabas granit

Råhuggen

Gatsten – måttförklaring

Råklippt gatsten är klippt runtom. Hela stenen och måtten som anges är 8-11 dvs 8 till 11 cm oavsett hur man vänder stenen.

Exempel: Stenen kan då vara 8 cm bred 11 cm hög.

Detsamma gäller när måtten minskar (mindre marginal) till 8-10 centimeter där minsta mått får lov att vara 8 centimeter och största mått på gatstenen får lov att vara 10 centimeter.

8-11 används vid bågsättning
8-10 används vid raksättning

Fördelar med att köpa gatsten från Göinge Sten

Fördelarna med att anlita Göinge Sten för att köpa gatsten och marksten av granit är många. Här är några:

Råklippt smågatsten, storgatsten och knott

Stor gatsten, smågatsten och mosaikgatsten eller knott. Vår gatsten tillverkas och bryts i Sverige i egna stenbrott. De klipps och har därför högre toleranser än vad t ex sågad och bränd gatsten har. Det är genom att utnyttja denna variation i storlek och form som olika mönster kan uppnås (t.ex. om man vill lägga i bågsättning eller i raksättning). Gatsten i granit är idealiskt för bland annat uppfarter, torg, uteplatser och stigar. Natursten är ett otroligt starkt, slittåligt och mångsidigt material som förbättras med åren.

Varför inte importsten?

Containerfartygen som kör gatsten från till exempel Kina konsumerar ca 6300 liter bränsle / timme och kör i ca 30 dagar för att ta sig till Sverige. Totalt är detta 4,536,000 liter bränsle plus all denna giftiga bottenfärg som fartygen målas med för att hålla alger borta som förstör vårt klimat i världen och Sverige vill Vi verkligen sponsra detta när vi redan har granitsten i Sverige som inte kostar så mycket mer än den kinesiska stenen + att vi kan erbjuda jobben till folk här på hemmaplan istället?

Sågad och flammad gatsten

Sågad och flammad gatsten har en sågad och flammad topp vilket ger en halkfri och slät yta. Kanterna är klippta och råa för att få lagom med fog mellan stenarna vid läggning. Sågad och flammad gatsten har blivit mycket populärt på senare tid då den jämna ytan ger en mycket mer behaglig gång för cykel, rullstolar och även för gående.

Packning och tumling

Vi kan även packa i Bigbag och tumla gatstenen. Frakt tillkommer på våra priser beroende på mängder och avstånd.